Referat: Jarlabergs IF - Fisksätra BBK

1 helg, 2 matcher, 3 bra halvlekar.

I helgen stod det alltså en dubbelmatch på schemat.
Lördag mot Fiskis(div7) och under söndagen mot Högalid(div6).

I match 1 tänkte vi mer att få speltid och känna att vi hittar mer rätt i våra defensiva zoner när motståndare spelar boll (för det visste vi att Fiskis kunde)
I match 2 var tanken att vi skulle vilja gå för det till 100% och som tur var hade vi i stort sett full ordinarie trupp (med några undantag) och söndagens match blev i både underhållningsvärde och kvalitétsvärde på en fotbollsplan från båda lag, suveränt mycket bättre än under lördagen.

Vi håller oss ganska korta i och med denna helg men vi kan dock konstatera att när vi går för det till 100%, inställning och viljan är den rätta. Så vinner vi de matcherna vi ska vinna.

Mot Fisksätra var inställningen loj, vi visste att vi hade en större utmaning under söndagen och förberedelserna med något återbud och en helt nykomponerad backlinje höjde väl inte inställningen inom laget till sitt klimax direkt.

Vi förlorar 1-2 efter en jämn och tillknäppt första halvlek där Fiskis styr spelet men vi ligger bra och rätt i positionerna. Bollinnehavet i deras backlinje är inget som hotar oss, däremot är vi som vanligt vilse på fasta situationer, speciellt med en, för dagen, som skrivet; nykompononerad; backlinje.

Andra halvlek är bättre. Vi gör några positionsbyten och tack vare Bappes fina uppspelsfot får vi en helt annan dimension i vårt spel.
Tyvärr är vi bara inte tillräckligt effektiva idag.
Vi bränner 2 frilägen genom Falchi, Adde ett öppet mål efter inspel från högerkanten och en straff räddas från förvånansvärt duktige Renato i fiskiskassen.
När vi strax efter en fin period med mycket missar blir straffade bakåt istället så går luften ur oss. Matchen avgörs med en straff åt andra hållet som är fruktansvärt märkligt dömd (tror jag de flesta i båda lagen tycker) och efter det hade Fiskis även bud på mer.

Målet görs av herr Simon Lumare efter en fin instickare i djupet till Hernandez som i sin tur slår en fin "fifa"pass som Simon trycker in fint under keepern.

_____________________________________
Edvin sammanfattade det ganska bra efter att vi sett Linus knä i omkl.rummet.
- ”Efter straffen samt allt vårdslöst där ute så kändes det bra att jag inte går hem med en ny skada i knät, tyvärr gör Linus det. Man ville ju bara hem när det var 20 minuter kvar, även fast det stod 1-1 och det var vi som tryckte på."

- Ett tips till alla er lagledare/tränare där ute, planera matcherna alltid noggrant så ni har domare på plats, bra stämning i truppen samt att ifall era spelare kokar över, plocka av dem. En träningsmatch är till för att hitta sin spelidé, sina defensiva zoner, eller prova spelare.
Inte få spelare som blir borta en längre tid eller totalt onödigt tjaffs på en lördag kl 17.00.
Vi önskar dig Linus, all lycka till med läkesperioden.

Matchens lirare får vi dela på 4.
Christoffer(provpspelare) får den för sin första halvlek för bra spel både defensivt och offensivt. Tufft läge för grabben som levererar trots inkallad endast 2h innan matchstart till ett lag han endast tränat 1 gång med innan.
Bappe & Edde får varsin fjärdedel av stjärnan för sina andra halvlekar.
Edde för otroligt mycket bollvinnande och motor centralt, samt Bappe för att ge oss en ny dimension i uppspelsfasen som gjorde att vi kunde kontrollera matchen med boll istället för utan boll.
Seb H får den sista lilla lilla lilla delen av stjärnan för fint jobb och för att vara ett ständigt hot under andra halvlek.

Vi tackar Fiskis och domaren för matchen.
Fiskis lär gå som tåget i div7 denna säsong, bara man håller humöret uppe.